Nenyan treenit alkoivat

Aloitimme Nenyan kanssa vuoden alusta ohjatussa penturyhmässä treenaamisen, Ida koutsaa meitä 🙂 .Olemme muutaman kerran ennen joulua käyneet ryhmässä tuuraamassa, mutta nyt siis käydään joka maanantai treeneissä huhtikuun loppuun asti.

Eilen oli tokat treenit, pakkasta Tattiksella -20… Vaikka halli on lämmin, niin ulkona noissa lukemissa lämmittely on aika mahdotonta.  Aikuisen koiran kanssa en olisi treeneihin mennytkään, mutta penturyhmässä oli treeninä ”vain” kontaktien suorituksia, eli ei juostu eikä tehty äkkinäisiä käännöksiä.

Ensimmäisessä treenipisteessä tehtiin ”puomia”, eli puomin kalteva osa oli maassa, toinen pää korotettuna muurin (muistaakseni) palikalla. Ajatuksena oli tehdä 2on 2off liikettä ja toisaalta kropan yleistä hallintaa. Nenyan kanssa kokeiltiin ensin peruuttaen, mutta Ida totesi, että sen Nenya jo osaa = turha peruutella, joten siirryttiin seuraavaan vaiheeseen: pyöräytin Nenyan ”puomin laskevalle osalle” ja sen piti hakeutua 2on 2off paikkaan. Pikkuisen joutui kakara pohtimaan,  mikä tämä juttu on ja koska Ida palkkasi välillä oikeasta paikasta ja minä välillä, niin se katseli vuorotellen meitä 😀 . Kovaa ajattelutyötä, mutta saatiin hyviä onnistumisia 🙂 .

Keinulla tehtiin ensin hihnassa ylösmenoa, keinun alkupää oli maassa ja yläpää maksipöydällä, niin että keinu laskeutui pöydälle. Tehtiin kerran ilman namia, mutta silloin Nenya katseli tulenko minä myös, joten otettiin nami avuksi.  Nenya juoksi kovaa keinun päähän, eikä välittänyt liikkeestä.
Sitten käännettiin keinu toisin päin: Nenya meni keinulle pöydän kautta ja keinu laskeutui alas asti. Hyvin meni, mutta ehkä aavistus hidastelua ennen keinun kääntymistä laskuun, joten Ida suositteli, että jatketaan tuota ylösjuoksua myös.

Tässä parit videot keinutreenistä

Hyvä treeni ja kotona oli väsynyt koira 🙂

Mizyn kanssa käytiin loppiaisena kisaamassa, ekalta hyppyradalta otettiin HYL. Agiradan jouduin jättämään väliin, koska selkäni oli niin kipeä 😦 . Nyt selkä on OK, joten pitäisi katsella tulevia kisoja.

Sunnuntaina kävi fyssari hoitamassa kaikki koirat. Mizy oli hyvässä kunnossa, Ceralla oli jumia, mutta pääosin saatiiin ne auki. Nenya sai kehuja kroppansa hallinnasta, joten hyvillä mielin treenaillaan nyt talvikausi 🙂 .

 

Mainokset
Kategoria(t): agitreenit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s