Koirahyökkäys, mittauksia ja treeniä

Onpahan jäänyt tänne päivittelemättä treeneistä ja muustakin…

Päällimmäisenä viime torstaina 14.11. tapahtunut naapurin saksanpaimenkoiran hyökkäys Ceran ja Nenyan päälle taloyhtiömme parkkipaikalla. Meillä oli omat koirat tietysti hihnoissa, mutta kesti aikansa, että sain Nenyan jalkoihini ja suojasin sitä omalla kropallani, Cera pääsi siinä hässäkässä livahtamaan ulos valjaistaan ja jolkotti kotiovelle Arin ottaessa sakemannin hihnastaan kiinni…

Puremaan sakemanni ei päässyt, Nenyalle tuli pieni naarmu vatsaan, mutta suurimmat vauriot ovat henkisiä. Nenya, jota koira enemmän jahtasi järkyttyi pahasti ja pelkää  nyt uloslähtöjä, eikä luottamus isoja koiria kohtaan tietenkään kasvanut 😦 . Työstän asiaa Nenyan kanssa, mutta harmittaa niin pirusti. Kyseinen koira riehuu ja rähjää aina, kun olemme sen ohi menneet,  se ei ole omistajansa hallinnassa ja nyt häneltä lipesi koiran hihna. Tein sähköisen rikosilmoituksen, en oleta poliisilla olevan resursseja asian tutkimiseen, mutta jos hyökkäys toistuu, niin sitten ehkä aiemmalla rikosilmoituksella on painoarvoa (?). Tilasimme netistä koirasumutteet, Ari hakee ne tänään ja pidetään taskussa kaiken varalta, kun ulkoillaan.

Nenya on käynyt kahdesti kokoluokan  mittauksessa:
Ensimmäinen mittaus 20.10. ja mittaaja Henri Luomala. Henri merkkasi kisakirjaan kooksi ”mini” ja sanoi minulle, että mini on, mutta menee kiertoon (oli tiedossa). Kuitenkin SAGIn järjestelmään on merkattu säkäkorkeus 35cm (=medi)?? Olen koittanut selvittää, miten nyt tulee toimia ja kumpi koko näistä on voimassa, vai pitäisikö tuo eka mittaus mitätöidä epäselvyyden vuoksi. SAGI:lta en ole vielä saanut vastausta.
Toinen mittaus oli 9.10. Arto Laitisen mittaamana, säkä 34,3cm ja mini.

Odottelen jos saisin SAGI:lta jotain vastausta – mutta tällä hetkellä ihan sama, miten kokomäärityksen kanssa käy – pääasia, että mulla on koira hengissä ja sen kanssa treenaaminen on huippukivaa ❤

 

Treeneissä ollaan käyty ja menee tosi hyvin. Tuija Hyvättinen, joka kouluttaa meitä talvikauden, sopii mulle niin hyvin! Teemana pääasiallisesti ollut liikkeellelähdöt, koiran estefokus ja ohjaajan liike.

Tässä eilisestä pätkä

 

10.11. tällä ja edellisellä kerralla oli tosi kipeä, mutta Nenya pätevä 🙂

 

3.11. treeni, missä kepit hienosti osana rataa ekaa kertaa (?)  🙂

 

Kategoria(t): agitreenit, muuta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s