Seuruuta, omatoimitreeniä ja surua

Torstaina oli seuruuklinikan kolmas ja viimeinen kerta. Nyt tehtiin ALO-luokan seuruukuvio liikkuroituna. Minä en osaa kävellä suoraan, mutta Nenyan seuruu on parantunut kolmessa viikossa hurjasti! Innostuinkin niin, että ajattelin alkaa sen kanssa vähän rally-tokoilemaan ja ehkä voisin mennä joskus kokeeseenkin.


Tässä pätkä meidän seuruusta, paikka on vielä väljä, mutta parantunut jo huimasti 🙂

Eilen käytiin kentällä omatoimitreenailemassa. Puomi on OK – hidas, mutta kyllä se paranee. A:n osumat jäävät ylös, mutta videolta katsottuna jokainen kuitenkin osui! Keinu, johon yhdistin pienen radanpätkän mukaanlukien kehikollisen renkaan, oli hieno 🙂 . Videon lopussa näkyy, kun Nenyaa helle väsyttää ja kotimatkalla se otti pienen lepotauon puiden varjossa.

Viime viikolla saimme surullisia uutisia: Nenyan emällä Xemalla on kaihi (katarakta) ja sen vasen silmä on jo sokea. Vielä on epäselvää, voidaanko näkökykyä enää palauttaa leikkauksella, ensin hoidetaan kaihin aiheuttama tulehdus silmästä pois. Xemalla ei ole ollut mitään silmävammaa ja ikääkin vasta 6v, joten kaihi on tulkittava perinnölliseksi.

Tärkeintä on, että Xema saadaan kuntoon ja vaikka agility ehkä jääkin pois, niin onhan niitä muita lajeja, joita voivat Idan kanssa harrastaa. Diagnoosi selittää kuitenkin Xemalla yht äkkiä aiemmin ilmenneen epävarmuuden ja ongelmat hypyissä.

Kooikereiden HC on resessiivisesti periytyvä, eli Nenya ja veljet ovat vähintäänkin HC kantajia. Nenyan sulhasen tulisi olla ”varmasti” ei-kantaja ja koska kooikereiden kaihia ei ainakaan vielä geenitestata, olen päättänyt etten tee Nenyalle pentuetta. Harmi – Nenya on hieno koira ja sillä olisi rodulle muuten paljon annettavaa, mutta kaihin riski on mielestäni liian suuri.

Kategoria(t): agitreenit, muuta, rally-toko/toko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s