Rallya ja eka hoop

Viikko sitten oli taas rally-tokotreenit. Eija oli tehnyt meille kaksi treenipistettä, toisessa käännöksiä ja kyltit n. kolmen metrin päässä toisistaan! Olipa vaikeaa mennä huolella, ettei mennyt kyltin ohi ja toisaalta, että ehti tehdä liikkeen kunnolla. Hyvä harjoitus.
Toisessa pisteessä kyltit suorassa linjassa,  takaakiertoja, ohjaajan ympäri myötäpäivään ja vastakäännös. Näillä kylteillä, kuten myös Nenyan tullessa sivulleni takakautta, käytän samaa käskyä ”runt”.

Eija kehoitti seuruussa kokeilemaan siksak-kävelyn lisäksi juoksemista ja pysähtymistä vauhdissa, jotta saisin Nenyan tajuamaan seuruupaikan paremmin. Ensimmäisellä kerralla Nenya meni ohitseni, mutta heti seuraavalla kerralla oli tarkkana ja pysyi vierelläni.

Nenya on hurjan innokas ja oppii nopeasti ❤ . Olemmehan me rallyn liikkeitä tehneet yksittäin agilityssä vuoroamme odotellessa mutta ratamaisen treenin teko on toista.

Alla videopätkät. Virheitä toki vielä, mutta olen todella tyytyväinen meidän molempien tekemiseen ❤

Eilen mentiin rallattelemaa. , Ari osti peruutuspaikan Ceralle ja itselleen samaan ryhmään,  joten kätevästi  päästiin autolla mennen tullen 🙂 . Nyt teemana oli kontaktin ylläpito: houkutus ja hypyn jälkeen pujottelua, sielläkin houkutuksia siellä täällä. Nenya keskittyi ihan hurjan hienosti. Tein ensin houkutuksen, jotta saatiin vire vähän matalammaksi. Houkutukset kiinnostivat, mutta yllättävän hyvin päästiin niiden ohi.

Hypyn takia toinen piste mentiin hihnatta. Laitoin hypyn 15cm, Nenya hyppäsi sen vaivatta ja palasi heti vierelleni seuraamaan. Pujottelussa suurin haaste oli maassa oleva tennispallo 😀 . Seuruupaikka on välillä liian kaukana, mutta koitetaan parantaa sitä kokoajan. Myös oikealla seuruuta pitää alkaa tekemään säännölliseen, mukaanlukien käännökset oikealla.

Lopuksi kokeilin, miten Nenya tekee putken, seuruutin ihan putken suun lähelle, sanoin ”putkeen”. Nenya lähes käveli putkeen ja sieltä pois. Ihan uskomatonta, miten se on täysin ”rally-moodissa”, eikä mikään viittaa, että se olisi aiemmin agilityssä mennyt kovaa ja korkeassa vireessä. Ihanaa, että sille on ilmeisesti mitä tehdään, kunhan vaan tehdään yhdessä 🙂

Eilisen päivän kruunasi aiemmin päivällä Murren Murkinasta ostamamme hoop-este. Ajattelin, että opetan Nenyan menemään hoopin läpi sisällä. Ainakin alku oli helpompaa, mitä olisin uskonut…  Laitoin hoopin eteiseen, seisoin reilun metrin päässä hoopista, Nenyalle mieluinen lelu kädessä. Katsoin itse hooppia, Nenya pohti, mitä pitäisi tehdä saadakseen lelun. Koska se on opetettu tarjoamaan asioita, niin se kipaisi hoopin läpi ja lelu lensi. Sit asia olikin jo selvä 😀 . Vaihdoin hoopin paikkaa kotona eri huoneisiin ja aina Nenya juoksi läpi. On se vaan taitava!

Kategoria(t): rally-toko/toko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s