Rally-tokoa

Tänne kirjoittelu jäi ihan kokonaan… Fyssari Noora kävi hoitamassa koiria helmikuun alussa ja Nenya oli mennyt huonompaan kuntoon. Oli sitten syynä liukkaat kelit ja/tai kelit yhdistettynä hoopersiin, minulle oli selvä, ettemme jatka hoopersia. Pettymys oli iso ja varmaan osin kävin uudelleen agilityn lopettamisen surua.

Kävimme joillakin rally-tokon tuurauspaikoilla, sitten yksi tokoryhmän treenaaja möi koko kevätkauden yhdeksän paikkaansa ja minä ostin ne meille. Molemmat ryhmän kouluttajat harrastavat myös rallya ja me teimmekin sovelletusti treeniä.

Toukokuussa alkoi kesäkausi ja me olemme rally-tokon mölliryhmässä, treenit ovat Hakkilassa. Ostin myös neljän kerran ”seuruuklinikalle” paikan, jotta saisimme seuruun paremmaksi.

Nenya on ollut tosi pätevä rallyssa, se jaksaa treenata tosi hyvin ja kestää myös muiden koirien treenaamisen samanaikaisesti kentällä.

Huhtikuun jollain treenikerralla minut yllytettiin kokeeseen saattein ”te olette ihan valmiita ALO-kokeeseen”.


Menimmekin eilen ekaan kokeeseen, koe oli Inkoossa nurmikentällä, tuomarina Tiia Hämäläinen. Minua jännitti kovasti, miten Nenya toimisi vieraassa paikassa ja nurmikentällä, etenkin, kun päivän aikana oli sadellut. Odotellessani vuoroamme, treenailin sen kanssa hieman ja Nenya oli kivasti kuulolla, eikä juurikaan välittänyt muista koirista. Meidän vuoro alkoi yllättäin nopeasti, kun edellinen koira ei päässyt alkua pidemmälle. Nenya oli hieman hämillään, 2-kyltillä sen nenä kävi maassa ja siitä lähti yksi piste, 3-kyltillä ”saksalaista” tehdessä minulla on kiristynyt hihna, joten siitä lähti toinen piste ja siinä olikin meidän virheet! Tulos 98p ja sijoitus 2/19!!

Koe meni paremmin kuin arvasin, iloisin olen kuitenkin Nenyan hienosta käytöksestä koepaikalla. Vain muutaman kerran se haukkui liian lähelle tulleille koirille.

Nyt jatketaan treenejä, seuraava koe ei ole ihan lähiaikoina, kun on muita menoja, mutta tiedänpä, että Nenya tekee lähes treeniolosuhteita vastaavia suorituksia kokeessa – ja tämä oli kuitenkin ensimmäinen koe.

Alle treenitavoitteita
– vasemmalla seuruu tiiviimmäksil, lähinnä pujottelussa ja spiraalissa Nenya hakeutuu kauemmaksi
– oikealla seuruu kuntoon
– Nenyalle kuuntelua, se tarjoaa innokkaasti sitä, mitä viimeksi tehty
– minulle hiljaisuutta seuratessa, etten höpötä liikaa
palkkasanan käyttö

Kategoria(t): rally-toko/toko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s