Mizy

Wishdecoy Sonya Paris,  ” Mizy”
07.12.2009 – 17.04.2019

Mizy tuli meille tammikuussa 2010, halusin ottaa aikalisän tollereista ja kooikereita olin katsellut jo pitkään.

Mizy oli luonteeltaan terävä ja kotona yhteiselo muiden koirien kanssa oli joskus vähän haastavaa. Todenäköisesti se olisi ollut ainoana koirana helpompi, mutta me opimme vuosien myötä yhteiselon säännöt ja Mizyn luonnekin pehmeni iän myötä.

Harrastuskoirana Mizy oli varmasti paras koira, mitä minulla on ikinä ollut. Mizy oli mielestäni suunnattoman kaunis, näyttelyissä käytiin FI MVA:n verran. Saaressa se nosti metsäkanalintuja riemuissaan ylös ja dummeja se nouti merestä palauttaen ne aina käteen, spanieleiden taipumuskoe läpäistiin aikoinaan helposti 🙂 .

Jo MH-kokeessa aikoinaan totesin, että tiesin Mizyn luottavan minuun, mutta en tiennyt kuinka paljon! Suhteemme oli mielestäni ainutlaatuinen, sen luottamus minuun oli jotain sellaista, etten ole koskaan aiemmin sellaista kokenut ja sen avulla se pääsi paineistumisesta yli ja mm. agilitykisoissa menimme omassa pienessä kuplassamme ja nautimme yhdessä tekemisestä suunnattomasti.

Huhtikuussa 2019 menin Mizyn kanssa muutaman kuukauden tauon jälkeen kisaamaan ja ihmettelin sen outoa liikkumista. Incan anaalirauhasongelmien takia tarkistin Mizyn peräpään ja löysin anaalirauhasten kohdalta ison patin. Patti osoittautui pahanalaatuiseksi ja huomasin, että se vaivasti jo Mizyä. En voinut jäädä odottamaan enempää oireita oman itsekkyyteni takia, vaan päästin Mizyn pois.

Päätös ei ollut helppo, kaikki tapahtui ihan liian nopeasti ja Mizyn menetys 9,5vuotiaana sattuu ihan hurjan paljon. Ikävä ja suru on valtava 😦

Mizy muistoissa

Kiitos Mizy kaikesta, mitä opetit minulle ja kiitos luottamuksesta,
jota osoitit minua kohtaan  ❤️

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s